Infill house granted close to protected trees


Infill house granted close to protected trees
Working alongside Studio OL3 Architects we have secure planning permission for a modern infill house within the side garden of a property in Saddleworth.  The house is to be built in natural stone with a slate roof to fit in with the Saddleworth vernacular was fully supported by the Planners.

The site is located close to trees covered by a group Tree Preservation Order and by working with out Arborists at Urban Green we modified the scheme to include a cellular confinement system for part of the driveway and permission to carry out works to the protected trees that overhang the application site.

The Planners considered it to be acceptable in land use terms and would not have a harmful effect on residential amenity or the character of the street scene.